MTV Networks BV kijkt naar einde TMF Radio

MTV Networks, joint-venture partner in TMF Radio kijkt naar het beëindigen van TMF Radio. Dit blijkt uit een uitspraak die directeur Joris Aperghis heeft gedaan in het vakblad Adformatie. Aperghis stelde in reactie op de vraag of hij een punt achter TMF Radio wilde zetten, daarnaar te kijken. Volgens Aperghis is TMF Radio ‘nogal lastig te exploiteren’. TMF Radio is een joint venture van MTV Networks BV met Sky Radio Groep, een deelneming van Telegraaf Media Groep NV.

Stéphanie Dekker, woordvoerster van MTV Networks BV kon niets toevoegen aan de woorden van Joris Aperghis. Sky Radio Groep gaat inhoudelijk niet in op de informatie: woordvoerder Jan Willem van Hofwegen zegt desgevraagd tegenover DutchMedia “er is geen informatie aangaande TMF Radio. Mocht er iets te melden zijn over TMF Radio, dan doen we dat uitsluitend via een persbericht,” aldus de duidelijk geërgerde Sky Radio Groep-zegsman die initieel meende ook voor Aperghis en MTV Networks BV te spreken.

TMF Radio startte op 27 december 2006 en zendt alleen uit via de kabel en op internet. De zender bestaat vooral uit non stop hitmuziek en is met 0,3 % marktaandeel en 0,1 % luisterdichtheid de op één na slechtst beluisterde gemeten radiozender van Nederland.

One thought on “MTV Networks BV kijkt naar einde TMF Radio”

  1. Goh wat een verrassing. (NOT) Een radio station op zetten die precies hetzelfde draait als 538?!?! Volgens mij doet 538 het nog altijd beter. Als MTV nu eerst eens wat beter marktonderzoek had gedaan dan had men kunnen zien dat het niet werkt. Stropdassen en media, het lijkt zo mooi maar het werkt alleen niet. (of ze dat zelf snappen is ook maar de vraag )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *