Ziggo: digitale basisbijdrage voor de smartcard gaat niet door

De eerder aangekondigde digitale basisbijdrage voor de smartcard bij Ziggo vindt geen doorgang. Dit heeft Ziggo-woordvoerder John Burger DutchMedia laten weten. “Voor de jaren 2008 en 2009 is deze definitief van de baan. Vanaf 2010 zijn hier verder geen plannen toe,” aldus Burger. Burger zegt desgevraagd over de reden “we zijn nog druk bezig met het neerzetten van een nieuw bedrijf en we hebben nog niet alles 100% voor elkaar. Denkend vanuit de klant past daar geen nieuwe bijdrage voor smartcards bij en we zijn er ook niet mee bezig”.

De digitale basisbijdrage voor de smartcard kwam begin dit jaar via o.a. DutchMedia in het nieuws. Toen schreef Multikabel, een van de rechtsvoorgangers van Ziggo, in een brief aan abonnees dat deze medio dit jaar zou worden ingevoerd. Idee was dat voor het gebruik van de smartcard betaald zou worden, bovenop de abonnementskosten waarin deze kosten thans verwerkt zitten. Ziggo zou de eerste betaaltelevisie-operator in ieder geval Europa worden om periodiek voor gebruik van alleen de smartcard kosten in rekening te brengen. Voor aanschaf van de smartcard moet overigens ook betaald worden. Het idee was om 15 euro per jaar voor de eerste smartcard te heffen, 10 euro per jaar voor de tweede en 7,50 euro per jaar voor de derde. Helpdesks van de voorgangers van Ziggo communiceerden dit ook zo aan klanten. Idee was verder om klanten die meer diensten afnemen de bijdrage niet te heffen.

Met het niet doorgaan van de digitale basisbijdrage voor de smartcard blijft bij Ziggo zoals de afgelopen jaren het geval is, het digitale standaardpakket integraal onderdeel van het standaardpakket dat 15,90 euro per maand kost. Bovendien is er daarmee geen drempel om digitaal te gaan kijken (abonnementskosten blijven bij het standaardpakket gelijk). Ziggo heeft eerder aangekondigd het aantal analoge kanalen terug te brengen naar 30 in haar werkgebied en wil de komende jaren dit geleidelijk aan verder afbouwen om uiteindelijk toe te werken naar alleen digitale kabeltelevisie. Overigens blijft het bij Ziggo in tegenstelling tot CAIW wel noodzakelijk voor ontvangst van het digitale standaardpakket via de kabel een smartcard te gebruiken.

2 thoughts on “Ziggo: digitale basisbijdrage voor de smartcard gaat niet door”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *