Canal Digitaal met bruikleenontvangers

Satellietaanbieder Canal Digitaal bekijkt de mogelijkheid om een model te introduceren waarbij abonnees satellietontvangers in bruikleen verkrijgen als onderdeel van het abonnement. Daarbij biedt Canal Digitaal ook de mogelijkheid de installatie van benodigde schotelapparatuur te regelen. Dit maakte het satellietbedrijf bekend in de marge van de HD-update/HD Awards bijeenkomst die in Hilversum gehouden werd. Tot nu toe werkt Canal Digitaal alleen met ontvangers die de klant zelf dient aan te schaffen.

Thans is het satellietbedrijf bij enkele duizenden klanten bezig dit bruikleen-model te testen. Daarbij worden verschillende parameters uitgezet om te bezien hoe dit verloopt. Dit gebeurt alleen in bepaalde regio’s en bij bepaalde groepen klanten. Canal Digitaal werkt daarbij met operator afhankelijke Philips-ontvangers. De proef duurt twee maanden. Daarna wordt bezien of en op welke wijze het werken met bruikleenontvangers kan worden geintroduceerd. Wat prijzen daarbij zijn, is nog niet bekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *