Sky Radio Groep (onderdeel Telegraaf Media Groep) alleen verder met TMF Radio

Sky Radio Groep dat voor 85 % in handen is van de Telegraaf Media Groep, heeft sinds november de volledige zeggenschap verkregen over TMF Radio. MTV Networks BV (via MTV Networks International onderdeel van Viacom) heeft zich als joint venture partner teruggetrokken. TMF Radio startte nog geen twee jaar geleden (27 december 2006) haar uitzendingen en is alleen via de kabel en internet te beluisteren met non-stop hitmuziek, gericht op een jonge doelgroep, oorspronkelijk opgezet in het verlengde van de tv-zender TMF.
“Omdat wij het een leuk station vinden, gaan we ermee door,” aldus Martin S. Banga namens Sky Radio tegen DutchMedia. Volgens Banga wijst er op dat “de andere partij toch minder in radio zit dan wij”. TMF Radio kan de merknaam ‘TMF’ – die in handen is van Viacom (het moederbedrijf van MTV Networks BV) – blijven gebruiken de komende periode. Banga wil niet ingaan op de vraag voor hoelang dat is afgesproken. Volgens de Sky Radio Groep-zegsman “gaat het de goede kant op” met TMF Radio verwijzend naar luistercijfers. TMF Radio kent een marktaandeel van 0,3 % (10+) en in de doelgroep 10-19 jarigen 2,7 % (cijfers van september/oktober 2008 IntomartGFK/CLO). Banga wil niet ingaan op de financiële resultaten van het station dat verlieslatend is. Welingelichte kringen meldden dat TMF Radio mogelijkerwijs na een relatief lange duur haar naam zal moeten wijzigen waarbij overwogen wordt de naam HitRadio te gebruiken. De naam HitRadio wordt al ingezet voor de BV-naam van de kabelcontracten van TMF Radio en is in handen van de Sky Radio Groep en werd gebruikt tussen juli en december 1992 als voorloper van Radio 538. Sky Radio Groep is naast TMF Radio ook geconsolideerd eigenaar van Sky Radio, Classic fM, Radio Veronica en het Duitse Radio Bob! MTV Networks BV kon bij monde van woordvoerster Stéphanie Dekker nog niet reageren op het hoe en waarom van het terugtreden van MTV Networks uit TMF Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *