Doorstart Het Gesprek krijgt gestalte per 5 januari aankomende

De eerder gemelde doorstart van Het Gesprek krijgt verder gestalte per 5 januari aankomende, zoals eerder gemeld. De nieuwe manager communicatie & PR a.i. (Ariaen de Jong) meldde desgevraagd dat met een aantal partners dusdanige afspraken zijn gemaakt dat voor de komende periode weer nieuwe programma’s kunnen worden uitgezonden. Het schema ziet er grotendeels zo uit, zoals eerder omschreven in een eerder artikel van DutchMedia. Volgens De Jong blijven de aandeelhouders van Het Gesprek (Derk Sauer, Ruud Hendriks en Frits Barend) dezelfde. De Postcode Loterij, Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouw Orkest en De Baak zijn de partners met wie Het Gesprek ten behoeve van de programmering een samenwerking aangaat. De Jong zegt desgevraagd dat de huidige aandeelhouders mogelijkerwijs nog aangevuld kunnen worden op termijn met een nieuwe participant. Wie dit is, wilde de interim-manager communicatie & PR niet prijsgeven. De verwachting is dat dit in de tweede helft van januari duidelijk zal worden; het gaat daarbij om een ‘mediapartij’ die waarschijnlijk een minderheidsbelang zal verwerven. Eerder leidden gesprekken met de PCM-uitgave de Volkskrant en Harry de Winter niet tot concrete resultaten. Thomas Hendriks, programmadirecteur van Het Gesprek heeft eerder aangegeven dat de duidelijkheid tot eind 2010 is geboden. Het Gesprek bestaat sinds 2 oktober 2007 en stopte medio september met het uitzenden van nieuwe programma’s in afwachting op een doorstart. Die wordt thans gerealiseerd met het credo van het zijn van een ‘kwaliteitszender’. Het Gesprek heeft een technisch bereik van circa 80 % van de Nederlandse tv-huishoudens. De zender die alleen op de kabel uitzendt (digitaal 24 uur per dag alsmede analoog in kanaaldeling met EuroNews van 16 tot 01 uur) wordt in nagenoeg alle kabelgebieden aangeboden en is ook via internet beschikbaar.

2 thoughts on “Doorstart Het Gesprek krijgt gestalte per 5 januari aankomende”

  1. dat is mooi nieuws, maar ik wil gesprek ook op digitenne.
    gisteren zag ik candy dulfer bij martijs van niewkerk ook al glimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *