BravaHDTV weg bij Ziggo; zender niet geïnformeerd

Het stoppen van de distributie van BravaHDTV bij de grootste Nederlandse televisiedistributeur, Ziggo, vindt zonder enig bericht aan de zender plaats. Dit meldt mede-eigenaar Jur Bron in antwoord op vragen. “Een slecht begin voor 2009,” aldus Bron. “We hadden een contract dat van maand tot maand liep,” aldus de mede-eigenaar die het ‘overtuigend bewijs’ noemt dat er een dominante marktpositie van kebalars bestaat. Bron beklaagt zich er ook over dat de Nederlandse Publieke Omroep een ‘onvenredig deel van de kabelcapaciteit eist nu ondanks de afschakeling van vijf themakanalen er omstreeks maart/april drie HD-zenders starten die overigens zelf nauwelijks HD-conent zullen omvatten, maar vooral de opgewaardeerde signalen van Nederland 1, 2 en 3. Ook krijgt de Nederlandse Publieke Omroep in heel het Ziggo-gebied Uitzending Gemist als dienst.

Volgens Jur Bron is dit een ‘enorme tegenvaller voor ons, maar ook voor Ziggo-kijkers die het maar moeten doen met Duitse en Franse cultuurzenders als ARTE en Mezzo’. De eigenaren van BravaHDTV willen juist een standaard-definitie versie van de opera en klassieke muziek-zender BravaHDTV starten onder de naam BravaNL die ook analoge distributie nastreeft.
BravaHDTV blijft wel te ontvangen via de kleinere kabelaars CAIW en KabelNoord alsmede via Canal Digitaal op satelliet en de alternatieve televisie-aanbieders Hertzinger, Reggefiber en in test bij KPN-Interactieve TV.

Ziggo noemde BravaHDTV een ‘promozender’. In reactie op het verdwijnen zegt Ziggo-woordvoerder Gradus Vos “Iedereen die een antwoord op vragen hierover zou kunnen hebben is op vakantie”. Na twee weken vakantie, zegt Ziggo te kunnen reageren, aldus na 5 januari 2009.

5 thoughts on “BravaHDTV weg bij Ziggo; zender niet geïnformeerd”

 1. Ik heb als eerste gebeld met een van de eigenaren
  van Brava Tv dat Ziggo de doorgifte van Brava TV,
  ( waar ik altijd met plezier naar keek )
  per 1 Januari zou beéindigen.
  Ik vind het schandalig dat Ziggo dit heeft gedaan zonder overleg met de eigenaren van Brava TV.
  IK hoop dat Brava TV weer terugkeert in het basispakket ZI 1 omdat de zender Brava TV hier
  onderdeelvan uitmaakte.

 2. Het wordt tijd voor echte concurrentie op de kabel. Meer aanbieders zorgen voor prijsdalingen en breder aanbod.

 3. Ziggo een dominanate positie? Dat doet Ziggo niet, maar de klant! Wat weerhoudt een liefhebber van Brava om naar Canal Digitaal te gaan? Een schoteltje is tegenwoordig zo geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *