Ziggo zet in op brede lancering Video On Deman/Interactieve televisie op 13 maart 2009

Ziggo zet in op een bredere lancering van haar interactieve televisie-aanbod per 13 maart 2009. Volgens woordvoerder Gradus Vos is deze datum niet ‘heilig’ in verband met ‘technische tests’ en ‘nog lopende onderhandelingen’, maar is dat wel de bedoeling. Het produkt is thans al actief in het Westelijk deel van het Ziggo-gebied, waar tot 16 mei jl. de kabelaar Casema was. Met name in het Noordelijk, Zuidelijk en Oostelijk deel van het Ziggo-netwerk (ex-@Home) dienen nog aanpassingen plaats te vinden om het interactieve televisieprodukt te kunnen lanceren.

“Er is op dit moment maar één apparaat beschikbaar voor interactieve diensten. Dat is de Cisco 8455 DVB. Voor de lancering in ons hele gebied komt er nog een ontvanger van Samsung beschikbaar. Deze zal goedkoper zijn dan de Cisco 8455 DVB, maar heeft daardoor geen PVR-functies,” aldus de Ziggo-woordvoerder. De Cisco-ontvanger is thans alleen via Ziggo verkrijgbaar voor Ziggo-klanten in het Westelijk deel voor de prijs van 408,50 (inclusief verzendkosten). De Ziggo-woordvoerder stelt dat er thans een voorraad van circa 7000 Cisco-ontvangers in huis is, waar de directie van Ziggo van besloten heeft dat personeelsleden deze met korting kunnen aanschaffen, mede als doel om meer ‘testers’ te verkrijgen.  De prijs voor de personeelsleden zou 150 euro bedragen.

Op 12 december jl. heeft Ziggo flink wat nieuwe content toegevoegd aan het bestaande interactieve TV-platform. Volgens de woordvoerder is dit nog in een soort begin/teststadium. In januari is het de bedoeling dat nieuwe ‘functionaltieiten’ worden toegevoegd. Welke dat zijn, wil de woordvoerder nog niet prijsgeven. Ziggo onderhandelt met meerdere studio’s en programma-aanbieders over het kunnen bieden van video-on-demand content. Hieronder bevinden zich Walt Disney Corp. en Warner Bros. Het idee is dat Ziggo films eerder gaat brengen dan Film1 en ernaar streeft om films gelijktijdig met de DVD-release te kunnen aanbieden, waarbij de kijker ook de keuze heeft uit HD-versies. Ook is Ziggo voornemens om HD-versies van (nieuwe) series te brengen die op televisie worden uitgezonden en nog niet elders te zien zijn in de HD-versie. UPC is al langer met een soortegelijke strategie bezig.

De lancering van het VOD-produkt in het hele Ziggo-gebied is volgens de Ziggo-woordvoerder een kwartaal later dan gepland. Thans biedt Ziggo het produkt aan als een abonnementprodukt met een TVTheek voor 9,95 euro per maand en kost de dienst Uitzending Gemist met content van Nederland 1, 2 en 3 alsmede Net 5, SBS 6 en Veronica TV 4,95 euro per maand. Onbekend is hoe de prijsstelling zal zijn in maart en of de ontvanger lager in prijs zal zijn.

Ziggo is vergeleken met UPC door een andere strategie relatief laat met interactieve televisie-toepassingen. Bij UPC hebben alle digitale kabelabonnees de beschikking over VOD- en interactieve tv-diensten. Bij Ziggo is dit niet het geval en worden de diensten als losse diensten in de markt gezet.

9 thoughts on “Ziggo zet in op brede lancering Video On Deman/Interactieve televisie op 13 maart 2009”

 1. Lijkt mij moeilijk voor Ziggo om op dit moment deze Cisco in de huiskamers te krijgen.
  Wat ik op de diverse forums heb gelezen is het een stroomslurper ook in standby en zijn er vooral veel storingen met het apparaat.
  Wacht nog wel even voor ik hier aan begin als er meer decoders voor deze dienst zijn en de prijsstelling van de abonnementen wat zijn bijgesteld.

 2. 400 euro voor een losse recorder is ook wel wat gortig. 200/250 heeft meer kans om verkocht te worden.

  Artikel heeft duidelijk nog wat tik foutjes die er nog uit gehaald moeten worden.

 3. “Er is op dit moment maar één apparaat beschikbaar voor interactieve diensten. Dat is de Cisco 8455 DVB. Voor de lancering in ons hele gebied komt er nog een ontvanger van Samsung beschikbaar. Deze zal goedkoper zijn dan de Cisco 8455 DVB, maar heeft daardoor geen PVR-functies,” aldus de Ziggo-woordvoerder.

  Welke samsung is/wordt dat dan?

 4. Ok, dus straks heeft Ziggo 3 nieuwe decoders:

  – Cisco: HD-tuner, PVR en IP
  – Humax: HD-tuner, PVR
  – Samsung: HD-tuner, IP

  klopt dat?

 5. Snap niet wat Ziggo nu eigenlijk wil. Want in December kreeg ik als panellid (via e-mail) de vragen voorgeschoteld of we belangstelling hadden voor interactieve TV met als proef, de gebruikmaking van de Cisco 8455 (3 maanden voor 150 euro)Zoja, dan zouden we 19 december het gironummer krijgen, waar het geld kan worden gestort. Heb hier positief op gereageerd, maar tot heden niets meer over gehoord. Misschien heeft Ziggo het jaartal vergeten te vermelden van die 19 december ??????!!!!!!

 6. Ik heb sinds 2 dagen de Cisco in huis van Ziggo via de kennismakingsactie. Prima beeld. Doet ook upscalen naar 1080. Alleen scrollen door het menu gaat traag.
  Ook heb ik nog niet ontdekt hoe ik de USB poort kan bereiken/activeren. Kan iemand daar iets over zeggen?
  Er zit ook een netwerkaansluiting Rj45 op. Hier heb ik nog niets mee gedaan. In de handleiding staat er niets over?
  Groet
  Huub

 7. Huub,

  Deze zijn voor (eventueel) toekomstig gebruik en kunnen dus softwarematig (dmv een update) worden geactiveerd.

  Denk aan bestanden van je pc afspelen (via netwerk), of een USB-stick/HDD aansluiten zodat je daarvan af kan spelen of opnemen.

  Vraag is, gaat dit ook gebeuren? (geld zal meespelen natuurlijk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *