Radio BemBem stopt ermee

Radio BemBem stopt per 1 maart aankomende met haar uitzendingen in Vlaanderen en Nederland. Dit is door de zender medegedeeld. De radiozender die zowel in Nederland als Vlaanderen actief is, is een ‘zusje’ is van resp. Q-Music Nederland, resp. Q-Music Vlaanderen.

Radio BemBem startte op 21 december 2005 met uitzenden en was sindsdien gericht op 3 tot 12-jarigen met kinderpop en verhalen. Sinds enige tijd is de versie voor Nederland, gesplitst van die van Vlaanderen. In Nederland wordt Radio BemBem uitgezonden via de analoge en digitale kabel (UPC, Ziggo, Delta, CAIW e.d.), alsmede via Digitenne van KPN, IPTV-aanbieders alsmede via internet. Analoog wordt de zender bij UPC op de kabel doorgegeven in o.a. Flevoland, Haarlem, Oost-Gelderland en Rotterdam/Rijmond. De zender was om niet beschikbaar.

Volgens Wouter van der Goes, programmadirecteur van Q-Music Nederland, is Radio BemBem een ‘heel mooi’, maar ‘niet rendabel’ initiatief. “Wellicht is dit op een later moment prachtig om te doen, maar nu is dit niet in stand te houden”, aldus Van der Goes. De Nederlandse en Vlaamse directies van Q-Music hebben daarom besloten zo snel als mogelijk met de zender te stoppen. De Vlaamse Mediaatschappij, waar Q-Music Vlaanderen onderdeel van is, heeft overigens besloten te investeren in haar tweede radiozender die nu nog onder de naam 4FM actief is. Deze zal per 1 april aankomende onder de naam Joe FM verder gaan met een nieuw concept onder de noemer “the smile, the music”. In Vlaanderen is op het gebied van kindermedia, Studio 100 die oorspronkelijk ook bij Radio BemBem was betrokken, sedert 1 september 2008 actief met de tv-zender Studio 100 TV. De VRT, de Vlaamse publieke omroep is sinds 17 november 2007 op internet actief met ‘Ketnet Radio’, in feite een concurrent van Radio BemBem. Aan het beĆ«indigen van Radio BemBem zijn geen personele consequenties verbonden. In Nederland bestaat nog het initiatief op internet onder de naam Kinderradio FM dat Zwier Alvering samen met Joop Baggen heeft opgezet.

One thought on “Radio BemBem stopt ermee”

  1. Het digitale radio pakket word op deze manier steeds verder uitgekleed.
    Laatste maanden zijn er bij Ziggo toch al snel 4 a 5 verdwenen zonder dat dit word vervangen door andere zenders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *