Jetix volledig overgenomen door Disney: wordt Jetix straks Disney Channel?

Er is een grote kans dat Disney Channel in Nederland haar opwachting zal maken op de plaats van Jetix. Dit blijkt uit welingelichte kringen van DutchMedia. Disney Channel zou daarbij in de tweede helft van dit jaar van start gaan met iets minder Nederlandse content dan Jetix thans biedt. Jetix Europe, waar Jetix Nederland onderdeel van uitmaakt, is sinds donderdag niet meer beursgenoteerd en inmiddels voor 99,8 % in handen van Walt Disney Company. was. Het kanaal is thans in kanaaldeling te zien met Veronica van 06 tot 18 uur, maar heeft te maken met hevige concurrentie van vooral Nickelodeon. Volgens Jetix-Nederland directeur René Boogaard “is er thans naast de aangekondigde volledige overname door Walt Disney Company, verder geen nieuws melden, omdat er allerlei gesprekken gaande zijn over de toekomst.” Boogaard zegt niet te weten of de zender omgedoopt zal worden in Disney Channel. Boogaard wilde niet ingaan op verdere vragen – ook niet op de vraag of Walt Disney Company bezig is om haar content voor een eventuele komst van Disney Channel voor zichzelf beschikbaar te stellen. In tegenstelling tot andere markten kent Jetix in Nederland nagenoeg volledige distributie. Disney Channel is in sommige Europese markten breed via digitale platforms beschikbaar, en in sommige markten actief als premiumzender. Disney Channel kent een veel breder profiel dan Jetix, dat een iets brutaler profiel kent dan het meer familiaire Disney Channel. In Frankrijk – een markt waar Disney Channel al actief is – heeft Walt Disney Company inmiddels bekend gemaakt dat per begin april Jetix zal worden vervangen door Disney XD, een Amerikaans Disney-merk dat zich vooral op jongens richt van 6 tot 14-jarigen. Op Europees niveau is per 11 februari jl. John Hardie als nieuwe directeur van Jetix Europe van start gegaan ter vervanging van Paul Taylor die na de volledige overname-aankondiging van Jetix door Disney besloot het bedrijf te verlaten. Hardie is eveneens ‘executive vice president’ van Disney Channels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

31 thoughts on “Jetix volledig overgenomen door Disney: wordt Jetix straks Disney Channel?”

 1. Nu hopen dat Veronica haar dagdeel weer terugpakt en ons verblijdt met de muziekprogramma’s waar Veronica faam mee heeft gemaakt!

 2. Je weet dat dat kanaal dat nu Veronica heet niks meer met het Veronica van vroeger te maken heeft?

 3. Mag hopen van niet dat veronica het dagdeel erbij zou krijgen , weer een zender erbij met volledig nutteloze teleshopping.
  Maar daar zal hoop ik geen sprake van zijn en blijft Jetix/disney op dit kanaal en kan er uitgebreid worden naar 20.00 uur in de avond net als nickelodeon

 4. Als het nou wel zoals disney channel in amerika wordt met programa zoals hannah montana wat nu wel op jetix maar dan gewoon in het engels en dan niet vertaalt naar het nederlands want daar is geen bal aan. en zoals the sweet life of zac and cody wat ook vertaalt is naar het nederlands ook gewoon in het engels maar dan met ondertiteling. Als het zo is dan wil ik wel disney channel hoor ! [Geef mij dan de amerikaanse disney channel ^^]

 5. doe mij maar disneychannel in de plaats van verinoca en jexit, maak er gewoon 24 uur disneychannel plus en extra disneypakket .

 6. @dj, haha dat zal helemaal vet zijn 🙂

  maar ik hoop wel dat t niet nagesysgroniseerd word(zoals ze nu bij jetix doen)

 7. ik hoop echt dat disneychannel hier komt, inplaats van jetix er zijndaar echt hele leuke series te zien, de heledag en hannah montana en zack en cody loopt hier erg achter

 8. Ik hoop ook idd dat het Disney Channel wordt of Disney XD. En dan ook hopen dat ze het tot 20.00 gaan uitzenden (willen ze de concurrentie aangaan met Nickelodeon !?).
  Maar zal nog wel ff duren voordat het hier komt. In begin april is het in Frankrijk (Jetix) overgegaan naar Disney XD, veel wisselingen in het management.
  En kijkende naar de vorige (naams-)wisseling (Fox Kids naar Jetix) ging Frankrijk ook eerst. Na ongeveer 4 a 6 maanden werd NL als laatste veranderd (altijd he). Neem dus aan dat tijdens of na de zomervakantie (juli of augustus) Jetix in NL veranderd naar Disney XD.

 9. Je merkt al op Jetix dat de naamswijzing aanstaande is. maar het zal hier Disney Channel XD Netherlands gaan heten want de rest van de landen volgt eind dit jaar.

 10. Ze moeten dan ook wel wat oudere series die wel op de Amerikaanse Disney Channel komen terughalen, zoals Boy meets World, dat lijkt me ook heel gaaf om weer op de nederlandse TV te zien. 🙂

 11. ik vind al die nasyngronisatie maar niks. en ik wil liever disney channel. trouwens, jetix heb al veel disney programmas.

 12. ik hoop wel dat jetix ineen keer disney channel word en niet eerst disney XD want ik heb op wikipedia gekeken naar de brogrammas die worden uitgezonden maar het zijn meerendeels jongens programmas
  de series zoals: wizards of waverly place, JONAS, Sonny With A Chance en Hannah Montana worden niet op Disney XD uitgezonden

 13. Top Stomme Jetix mag weg met je Pokemon en heb liever dat Veronica verplaatst zodat er 1 kanaal is met 24 uur per dag Disney Channel met te minste echte filmpjes dan die chineese namaak troep. Go Disney

 14. Ik heb liever dat foxkids terug komt de tekenfilms van toen, deze shit van tegenwoordig slaat echt nergens meer op.
  Ik snap niet waarom mensen het leuk vinden, zal wel komen omdat ik ben op gegroeid met de tekenfilms van toen op foxkids, zoals: bikermice from mars, spiderman, life with louie, mad jack the pirate, walter meleon etc.
  En als het evengoed Disney Channel wordt hoop ik dat ze de series gewoon in de normale staat laten met alleen Nederlandse ondertiteling eronder, want die stomme neppe na sycronisatie wordt ik meer als zat.

 15. Nederland loopt echt achter hoor in alle andere Europese landen wordt disney channel al binnenkort gelanceerd en hier willen ze ons gewoon met dat stomme jetix laten zitten waar geen hond op staat te wachten eigenlijk zou Jetix nederland ook eens moeten inzien dat de Nederlanders meer baat hebben bij Disney Channel.

 16. Het is wel jammer dat Jetix weggaat en dat sommige van mijn favoriete programma’s die daarop waren verdwijnen, maar toch is Disney ook wel erg leuk. Ik hoop dat Jetix ‘in vrede rust’ en dat Disney Channel en Disney XD het net zo goed doen als Jetix en Fox Kids dat deden.

 17. van 1 ocktober is wordt jetix straks disny channel
  in nederland tv zender,s samenwerk tv veronica
  de beste avonturen serie,s cartoon,s
  worbeld eon kid of power rangers mystic fores
  cool ja

 18. “jetix heb al veel disney programmas.” Als je gelezen had wat er staat dan had je geweten dat jetix al grotendeels in handen van disney is, dus dat is niet zo vreemd.

  En Richard, de meeste series als pokemon, digimon, maar ook power rangers zijn niet chinees maar japanse series.

  En aangezien daar de meeste tekenfilms vandaan komen zal je dat soort series ook op disney chanel zien.

 19. Ik hoop dan ook eindelijk Winx Club Seizoen 4 te zien. Ik kijk ze nu in het Italiaans dat is zooo belabberd met de Eng ondertiteling.

  Dan mag van mij part al de oude series van toen lekker de halve dag draaien.:D Want de series die er nu zijn behalve Pheanes & Ferb, Fillmore. Die zijn wel okay. Maar sommige slaat echt werkelijk nergens op.

  Wanneer komt Dragonball Z eens een keertje bij Disney langs?? Kicken die serie:D

 20. ik vind dat jetix moet blijven en zeker pokemon. Die rot disney xd mag maar op rotten. Ik ben een pokemon fan en ik blijf fan!!! dus ik wil dat pokemon blijft en niet weg gaat als pokemon op nickelodeon wordt uit gezonden vind ik het wel goed maar als dat niet gebeurt dan mag aan atoombom op disney xd vallen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Ik vind die Disney XD maar niks.. Geen Pokemon, nagesychroniseerde rotzooi.. Heel jammer, en bij mij zeker niet in de smaak gevallen..

  Ik blijf zeggen dat ik FoxKids mis.. Met o.a.:
  – Digimon
  – Bikermice from Mars
  – Power Rangers
  – Beetleborgs
  – Bobby’s World
  – Shin Chan
  – X-Men
  – Spiderman

  Dat waren pas tekenfilms.. Had meer verwacht en met dit verliezen ze zeker de concurrentie strijdt met Nickelodeon..

 22. Ik vind het echt achterlijk dat Jetix is overgenomen. Nu ga ik dus nooit meer totally spies, Kim possible, pokemon enzo zien
  triest

 23. pokemon is er nog wel op zaterdag en op zondag hoor om half 3 okey en ik hou meer van nickelodeon dan disney xd want nickelodeon staan veel leukere dingen op zoals winxclub, true jackson, spongebob, sportlets en avatar en op disney xd zitten aaron stone, pokemon, moster buster club, skunk fu en totally spies doei en ik zeg jetix moet blijven wie stemt er op mee? en als nickelodeon weg gaat dan ga er een stokje voor steken dan maak ik die ammateurs dood wie stemt er op mee? nou doei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *