Zomer: meer herhalingen op Nederland 1, 2 en 3

Er zullen naar verhouding meer herhalingen (‘hernieuwde kijkmomenten”) te zien zijn deze zomer bij de publieke televisiezenders. Gedurende de zomerperiode die in Hilversum zo’n 12 weken duurt, zijn er volgens Ruurd Bierman en Henk Hagoort (van de Raad van Bestuur van de NPO) minder nieuwe produkties dan andere oneven jaren. Dit heeft simpelweg te maken met keuzes die de Raad van Bestuur daarin maakt; bovendien is het moment daar gekomen dat programmareserves waar wel eens uit werd geput, leeg zijn als gevolg van wettelijke verplichtingen al dan niet vanuit Brussel dat die in het kader van doelmatige publieke financiering niet langer mogen worden aangehouden. Overigens zijn in feite zijn met Uitzending Gemist en de 12 themakanalen er continue momenten om ‘gemiste’ uitzendingen opnieuw te kunnen zien. In even jaren zijn er meer sportevenementen (Olympische Spelen, WK/EK Voetbal) waardoor in die zomers er automatisch voor de publieke zenders veel aan ‘verse’ content is. Dat is dit jaar niet het geval. Wel zal o.a. met “de Zomer draait door” (Nederland 3, VARA) en de week van vernieuwing (Nederland 3, eind augustus) getracht te worden de zomerse televisiesleur te doorbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *