Canal Digitaal: einde Playboy TV/ActionNow, Film1.3 24 uur per dag en Schlager TV nieuw

Canal Digitaal wijzigt de komende weken haar zenderaanbod. Per 31 mei zal de doorgifte van ActionNow worden gestaakt; per 3 juni zal de uitzending van Playboy TV stoppen evenals het ‘Etalagekanaal’. De filmzender MGM zal per 3 juni verhuizen naar de Astra1-positie en voortaan onderdeel uitmaken van het ‘familiepakket’. Vanaf 1 juli zal MGM de uitzendingen op de Astra23,5 staken.

Nieuw op de Astra 23,5 Oost-positie is ook per begin juni de 24-uursuitzending van Film1.3. Deze zender was al van 19 tot 07 uur te zien op de Astra1 voor Film1-abonnees en zal dat ‘voorlopig’ ook blijven. Er zijn geen plannen om Film1 Action op satelliet uit te zenden, een Film1-zender die nog op satelliet ontbreekt.

Opvallend is verder de verplaatsing per 3 juni van Body in Balance van de Astra1 naar de Astra23,5 Oost positie waar deze zender alleen nog van 06 tot 12 uur te zien zal zijn. Op de Astra1 maakt deze zender plek voor Schlager TV die van 07 tot 19 uur zal uitzenden per 1 juli aankomende (op de huidige uitzendplek van Body in Balance). Naast deze reguliere zenders, is het de bedoeling dat in julie de Hoge Definitiezender History HD via de Astra23,5 Oost positie beschikbaar zal komen. Voor TV Vlaanderen-abonnees zal Vitaliteit door het vertrek van Playboy TV voortaan van 12 uur tot 06 uur uitzenden (thans zender Vitaliteit tot 21 uur uit).

Per 4 augustus gaat Canal Digitaal overigens de Mediaguard2-codering op de zenders die in het ‘basispakket’ of hoger zitten uitschakelen; dan hebben alle abonnees van deze pakketten hun nieuwe smartcard ontvangen. De smartcardomruil voor de semigratis (Nederland 1, 2 en 3) en het settopboxpakket (RTL 4, RTL 5, RTL 7, Net 5, SBS 6, Jetix/Veronica) dient nog van start te gaan.

ActionNow staakt uitzendingen

De actiefilmzender ActionNow staakt per 31 mei haar uitzendingen. Deze zender die sinds 16 mei 2006 bestaat, is mede-eigendom van dezelfde eigenaren als Canal Digitaal en TV Vlaanderen die deze zender distribueren. De zender raakte een groot deel van haar distributie in november vorig jaar kwijt, toen Ziggo besloot de doorgiftecontracten niet te continueren. Thans kent de zender naast de satellietdistributie ook distributie via Hertzinger, Belgacom TV (België) en Numericable (Franstalig België). ActionNow zendt alleen ‘s avonds (vanaf 19 uur) en ‘s nachts uit. Eind maart staakte CAIW de distributie in haar gebied. Met de beperktere distributie was volgens een betrokkene bij ActionNow, de zender economisch niet rendabel te krijgen.

2 thoughts on “Canal Digitaal: einde Playboy TV/ActionNow, Film1.3 24 uur per dag en Schlager TV nieuw”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *