Arrow Classic Rock, Het Gesprek, EurosportHD en HistoryHD nieuw op satelliet; Cartoon Network/TCM en Boomerang weg bij Canal Digitaal;

Cartoon Network/TCM en Boomerang zijn per 1 juli niet langer te zien bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen. Dit komt omdat het satellietbedrijf niet tot overeenstemming is gekomen over de voorwaarden voor uitzending van de drie zenders op satelliet. Dit bevestigt Martijn van Hout namens Canal Digitaal. Het is nog niet duidelijk wat Canal Digitaal met de satellietcapaciteit van Cartoon Network/TCM zal doen; deze combinatiezender wordt uitgezonden op eigen capaciteit van Canal Digitaal. Naar verluid wilde Canal Digitaal Boomerang continueren in haar aanbod, maar wilde Turner (eigenaar van deze kanalen) dat alleen met een koppelverkoop. Cartoon Network/TCM zou voor Canal Digitaal te duur zijn. Van Hout wil hierop niet ingaan. Turner was niet bereikbaar voor commentaar. Overigens is de verwachting dat de radiozender Caz op satelliet per komende woensdag vervangen zal worden door Arrow Classic Rock die daarmee haar satellietentree maakt. Verder zullen naar verwachting Eurosport HD (HD-aanbod), Het Gesprek (basispakket) en History HD op de Astra23,5 Oost-positie beschikbaar komen. Op de Astra1-positie zal van 07 tot 19 uur Schlager TV beschikbaar komen.

Canal Digitaal zal overigens haar prijzen per 1 augustus aankomende slechts beperkt aanpassen; alleen van het zogeheten basispakket zal haar tarief wijzigen (naar 9,95 euro per maand; was 9,50 euro per maand). Overige tarieven blijven voorlopig gelijk; mogelijk dat later dit jaar andere tarieven wijzigen, volgens Van Hout is daar ‘nog geen’ beslissing over genomen. Nu de Mediaguard2-smartcards van alle satelliethuishoudens met het basispakket en hoger zijn gewisseld naar Mediaguard3/Nagravision3, is de verwachting dat op die kanalen per 4 augustus het Mediaguard2-signaal op de zenders uit deze pakketten zal worden uitgefaseerd. Dit jaar zullen de houders van het zogeheten settopboxpakket (waar alleen de commerciele reguliere zenders van RTL en SBS in zitten) nog niet te maken krijgen met een smartcardwissel. De verwachting is dat deze pas in 2010 zal plaats vinden. Martijn van Hout benadrukt desgevraagd dat (ondanks de formulering in brieven) een gevraagde smartcardbijdrage (voor de basispakketabonnees) vrijwillig is. In brieven van Canal Digitaal aan klanten staat dat indien klanten het ‘niet eens zijn met het voldoen van de bijdrage voor de smartcard’ er de gelegenheid bestaat het abonnement te beĆ«indigen. Volgens Van Hout die daar niet verder op wil ingaan, blijft het echter een vrijwillige bijdrage.

3 thoughts on “Arrow Classic Rock, Het Gesprek, EurosportHD en HistoryHD nieuw op satelliet; Cartoon Network/TCM en Boomerang weg bij Canal Digitaal;”

 1. Dat verhaal met die bijdrage is toch wel erg pijnlijk, en grenst aan misleiding. Het zal daarentegen genoeg opgeleverd hebben. De graaicultuur voor de amerikaanse aandeelhouders kent weinig grenzen!

  Het is ook wel zorgelijk als TCM al te duur is voor die arme jongens van CanalDigitaal

 2. Leuk om History & Euro te krijgen maar hoe zit het met Ned 1,2 & 3 ?
  Ik heb met Martijn gesproken vorige week en men is nog steed aan het onderhandelen. Wat moet ik met Zen (FTA) en Bravia ? Ik betaal al meer dan twee jaar voor een HD pakket wat niet veel voorsteld en nu het eindelijk zover is met 1,2,3 dan is het weer last minute.

  Jammer toch !!!

  CD show me some commitment !!!! (Voor de Aandeelhouders)

 3. Ik weet natuurlijk niet of David cijfers heeft van het aantal DuoLNB`s wat daadwerkelijk in gebruik is.
  Want hier in het midden v/h land zijn er meer huishoudens met Digitenne en een enkele lnb voor de 19,2.
  Duolnb`s zijn hier toch wel dungezaaid.

  CDS mag dan wel alle nieuwe “aanwinsten” op 3 zetten, mijn idee is dat het aantal abonnees dat 3 aankan nog maar bescheiden is.
  Daarnaast ontvang ik nog regelmatig brieven van CDS ism Omroep gelderland om mij te bewegen een DUOlnb te laten installeren.
  Dus het zgn enorme succes waarmee Wijderveld schermt, lijkt me overdreven.

  Desondanks hoop ik echt dat voor diegene die het satelliet HD tv geabonneerd hebben, er toch binnenkort een aantrekkelijk aanbod is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *