UPC Nederland: minder dan 2 miljoen abonnees…

UPC Nederland telt inmiddels minder dan 2 miljoen abonnees. De abonneedaling bij de tweede kabelaar van Nederland zet al jaren lang langzaam maar gestaag voort. Het kabelbedrijf telde op 30 juni jl. 1.986.400 abonnees en is daarmee onder de psychologische grens van 2 miljoen abonnees gekomen. UPC bedient in Nederland in haar eigen verzorgingsgebied 72,15 % van de huishoudens. Oftewel 27,85 % van de huishoudens kijkt geen televisie via UPC. 26.700 UPC klanten namen in het tweede kwartaal afscheid van UPC. Van de UPC-klanten heeft er 34,59 % een digitaal abonnement, oftewel 687.000.  Alhoewel dit aantal met slechts 16.500 steeg, steeg het percentage digitale UPC-kijkers met ruim 4 % door de daling van UPC-abonnees.

Deze cijfers komen uit de kwartaalcijfers die de UPC-moedermaatschappij Liberty Global bekend heeft gemaakt. In totaal draaide Liberty Global 2,653 miljard Amerikaanse Dollaar aan omzet in het tweede kwartaal. Dat is 60,7 miljoen minder dan een jaar eerder. Het netto verlies voor Liberty Global bedroeg 93,1 miljoen Amerikaanse Dollar. In het tweede kwartaal van 2008 draaide Liberty Global nog 428,2 miljoen Amerikaanse Dollar aan winst. Het verlies rekent Liberty Global toe aan tegenvallende resultaten bij derivaten.

UPC Nederland draaide in het tweede kwartaal 277,4 miljoen Amerikaanse Dollar aan omzet. Dat was in 2008 10,7 % minder. Dit wordt veroorzaakt door een wisselkoerscomponent (de Dollar/Euro verhouding). Als deze buiten beschouwing wordt gelaten, dan zou UPC Nederland 2,4 % aan omzetgroei doen. Liberty Global bedient wereldwijd 16,65 miljoen klanten wereldwijd; dat is 0,3 % minder dan het vorige kwartaal, maar 4,1 % meer vergeleken met vorig jaar. Liberty Global heeft in totaal 20,7 miljard Amerikaanse Dollar aan schulden uitstaan.

2 thoughts on “UPC Nederland: minder dan 2 miljoen abonnees…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *