Concertzender vanaf 1 november Amsterdamse publieke omroep

Concertzender wordt vanaf 1 november onderdeel van de Amsterdamse publieke omroep. Dit zijn de publieke omroeporganisatie Salto en Stichting Concertzender overeengekomen. Daarmee blijft Concertzender binnen het publieke bestel behouden.

Concertzender zal exclusief voor de nieuwe zevende radiozender van Salto de programmering verzorgen. Op 31 oktober beëindigt de landelijke publieke omroep de financiering en ondersteuning van de Stichting Concertzender Nederland en daarmee Concertzender. Alle medewerkers is in een eerder stadium ontslag aangezegd en de meesten zijn per 1 november op non-actief gezet.

Via internet zal Concertzender haar uitzendingen voortzetten; tevens werkt het aan digitale kabeluitzendingen; en hoopt het in ieder geval in Amsterdam ook via de analoge (UPC) kabel uit te kunnen zenden alsmede continuïteit via DVB-T (digitale ether) te verkrijgen. Voor analoge kabeluitzendingen in Amsterdam is een positief basispakketadvies van de Algemene Programmaraad Amsterdam benodigd. Andere kabelaars en distributeurs kunnen de Amsterdamse Concertzender ook uitzenden.

Concertzender zal de binding met de hoofdstad versterken in haar programmering met culturele agenda’s, podiumnieuws, actualiteiten en uitbreiding van het aantal Amsterdamse registraties. Voor het einde van het jaar is het de bedoeling dat Concertzender gevestigd zal zijn in het nieuwe ‘MuzyQ’ gebouw te Amsterdam. Concertzender komt van oorsprong voort vanuit Salto.

Concertzender zal overigens van 1 november tot 1 februari vooralsnog geen nieuwe programma’s uitzenden, maar een mix van herhalingen van avondprogramma’s. De bedoeling is dat daarna weer een reguliere programmering te horen zal zijn in de nieuwe opzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *