TMF HitRadio wordt HitRadio per komende zondag

Het radiostation TMF HitRadio wijzigt per komende zondag haar naam in HitRadio. Dit is een gevolg van het einde van het naamrecht voor Sky Radio Group op het voeren van het radiomerk ‘TMF’. Sinds 1 oktober 2008 is MTV Networks geen participant meer in het radiostation dat sinds die tijd volledig in handen is van de radiodochter van de Telegraaf Media Groep NV. HitRadio zendt alleen uit op de kabel en internet en is het vierde radiostation van de Sky Radio Group.

HitRadio is een merk dat Sky Radio Group sinds 1992 in handen heeft. In 1992 heeft het bedrijf een half jaar al onder deze naam een kabel-radiozender gehad als voorloper van Radio 538. De programmering en het format van HitRadio zal identiek blijven als TMF HitRadio. De reden waarom het radiobedrijf nu kiest voor de naam HitRadio en niet het in september aangekondigde HitRadio TMS is volgens zegsman Martin S. Banga dat de aankondiging toen voorbarig was en ‘voortschrijdend inzicht’ uiteindelijk de naam HitRadio voortbracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *