Lodewijk den Hengst (Lex Harding) enig eigenaar Slam!FM

Lodewijk den Hengst is sinds medio oktober de enig eigenaar van het commerciële radiostation Slam!FM. Den Hengst (1945) die vooral bekend is als Lex Harding, nam daartoe de aandelen over van Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen. In de oorspronkelijk opzet waren Hendriks, Dijkhuizen en Den Hengst partners waarbij ze via 2HMedia BV in 2005 de controle verkregen over Slam!FM. In 2007 raakten Lodewijk den Hengst en Ruud  Hendriks met elkaar in conflict over de wijze van opereren van 2HMedia BV en Slam!FM BV, die tot een door Hendriks aangespannen rechtszaak leidde.

Een zaakwaarnemer van Den Hengst – die enige tijd buiten Europa verkeert – liet weten dat de overname door Den Hengst een ‘uitvloeisel van geschillen is die in het verleden gespeeld hebben’. Marcel Dijkhuizen blijft volgens de zaakwaarnemer als adviseur bij Slam!FM betrokken. Ruud Hendriks bevestigt desgevraagd de verkoop en is niet meer betrokken te zijn bij Slam!FM. In de nieuwe situatie is Lex Harding BV de enig aandeelhouder van Slam!FM BV. Jacqueline Bierhorst blijft als algemeen directeur actief voor het radiostation dat zich vooral op jongeren richt met vooral ‘nieuwe’ muziek onder de noemer ‘the beat goes on’. Slam!FM is overigens ook actief met een digitale televisiezender onder de naam Slam!TV dat via pluspakketten wordt verspreid via o.a. de kabel. Hoeveel Den Hengst betaald heeft voor de volledige overname van Slam!FM BV willen betrokkenen niet prijsgeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *