M7 Group SA schrapt bij Canal Digitaal settopboxpakket voor nieuwe klanten, vereenvouding pakketstructuur

M7 Group SA schrapt per 1 maart aankomende het settopboxpakket voor nieuwe klanten van Canal Digitaal. Bestaande klanten zullen dit pakket gewoon kunnen blijven afnemen. De verwachting is dat M7 Group SA dit nog vandaag zal aankondigen. Het zogeheten settopboxpakket dat 69,95 euro per jaar kost (5,83 euro per maand), omvat naast Nederland 1, 2 en 3 RTL 4, RTL 5, RTL 7, Net 5, SBS 6 en Veronica TV, alsmede Nederland HD. Reden voor M7 Group SA om dit pakket niet langer aan te bieden per begin maart 2010 is dat ze een breed instappakket van zenders wil bieden. Dit zal het basispakket zijn van 9,95 euro per maand waar ook Eurosport HD deel van uitmaakt. Het bedrijf denkt dat Digitenne van KPN met eveneens een beperkt aantal zenders in 2010 niet meer de norm zal zijn en dat een uitgebreider en kwalitatief beter aanbod alsmede een HD-aanbod het verschil zal maken. Digitenne van KPN levert circa 20 zenders voor 8,50 euro per maand via de digitale ether. M7 Group SA zal het semigratis aanbod van alleen de publieke zenders (Nederland 1, 2 en 3) wèl blijven aanbieden. Daarbij is alleen een smartcard en registratie benodigd.

Canal Digitaal zal in het pakketaanbod de structuur overigens verder wijzigen: zo zal het ‘combi-basis’ en ‘combi-familie’ pakket vervallen, terwijl Film1 en Sport1 ook als losse opties afneembaar worden. Vanaf maart zullen aldus het ‘basis’, ‘basisrecreatie’, ‘familie’, ‘entertainment’ en ‘top’ pakket blijven als af te nemen produkten van het satellietaanbod van M7 Group SA. Eredivisie Live, Film1, Sport1 en het Hoge Definitiepakket zijn daarbij ‘opties’.

M7 Group SA werkt er naar toe om per 1 maart de themazendertransponder om te laten vormen van MPEG2 naar MPEG4. Daarbij zullen Nederland 1 en 2 voortaan ook in Hoge Definitie beschikbaar komen, naast Nederland 3 HD. Het themapakket komt daarbij te vervallen per 1 februari en de verwachting is dat deze zenders per 1 maart zullen worden herverdeeld over het familie- en entertainmentpakket.  De publieke themazenders alsmede NostalgieNet, en Nat Geo Wild zullen bij het familiepakket worden ondergebracht (13,50 euro per maand), waarbij het carousselkanaal Nederland 24 vervalt. E!, Discovery Science en Discovery Travel & Living komen in het entertainmentpakket (23,95 euro per maand). Bestaande abonnees op het themapakket zullen de komende periode worden geïnformeerd over een omruilmogelijkheid van hun satellietontvangers in MPEG4-ontvangers. Abonnees van het HD-optiepakket zullen indien deze een entertainmentpakket afnemen de themazenders behouden, waarbij het HD-optiepakket 5 euro minder zal kosten. Het Gesprek – die in MPEG4 zal uitzenden vanaf maart – zal in het basispakket beschikbaar blijven, ondanks een foutieve aankondiging van M7 Group SA daartoe.

René Tensen, directeur van Eviso BV zegt ‘blij’ te zijn dat M7 Group SA tot vereenvoudiging van de structuur heeft gekozen. Het helpt volgens de directeur bij de marketing en channel management aktiviteiten die deze in opdracht van M7 Group SA uitvoert. Eviso BV is net als  M7 Group SA onderdeel van CDS Cooperatieve.

11 thoughts on “M7 Group SA schrapt bij Canal Digitaal settopboxpakket voor nieuwe klanten, vereenvouding pakketstructuur”

 1. Voor 9,95 euro per maand vind ik het vreemd dat België 1 en 2 niet in het basispakket zit bij Canal Digitaal. Bij Digitenne heb je deze zenders wel voor 8,50 euro per maand.

 2. Ik ben bang dat er nog meer klanten bij CanalDigitaal weg gaan. De stap wordt financieel nog kleiner gemaakt om naar Digitenne over te stappen.En bij Digitenne heb je de belgen er bij.
  Er is volgens mij een hele grote groep die niet verder dan nr.7 op de afstandsbediening komt. Het is maar de vraag wat die gaan doen. Simpel naar KPN overstappen, of toch via het schoteltje kijken.
  Maar de manier waarop CanalDigitaal deze verandering weer naar buiten brengt doet me in de lach schieten.
  “Het vereenvoudigen van de pakketten”….
  Nee: hopen dat alle settopbox mensen blijven zitten om dan het dubbele te kunnen ontvangen!!

 3. David,

  is jou bekend wat er gebeurd met Film1 3 24hr en Sport1 2/Eredivisie Live 2?

  In een eerder stadium werd aangekondigd dat deze in mpeg2 beschikbaar zouden blijven.

 4. Het STBP-pakket is per 1 februari niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten. Het STBP-pakket blijft wel beschikbaar als pakket op Extra Kaarten in combinatie met een Basis-pakket op de hoofdkaart. Hierin verandert dus niets, ook niet voor nieuwe klanten.

  In januari en februari worden alle huidige Thema-pakket en HDTV-pakket klanten geïnformeerd over de precieze wijzigen in de zenderpakketten. Hierbij zal de mogelijkheid worden geboden om alle Thema-zenders te behouden. Er is dus geen aanleiding voor klanten om nu hun abonnement te wijzigen. Tot 1 maart blijft sowieso alles bij het oude.

 5. Maak het Digitenne idd nog even makkelijk om de concurrentieslag met CanaalDigitaal te winnen. Wie wil er nog ruim 100 euro neerleggen voor een settopboxset terwijl je al voor 50 euro bij Digitenne klaar bent.
  Al maakt Digitenne zijn pakket nog 3 euro duurder, maar dan met MPEG 4 dan wint ze het nog van satteliet en kabel.

 6. Ik denk dat er geen klanten afhaken , Hd is bij digitenne vooralsnog niet mogelijk,om hd te ontvangen. Op vakantie in het buitenland ook geen digitenne mogelijk. Maar cds deed er wel goed aan om het basis pakket minimaal gelijkwaardig aan digitenne te leveren , met de HD varianten erbij

 7. we zijn begonnen bij anaal set top box pakket,19.95 gulden per jaar nu in 2010 moeten we daar 69.96 EURO voor lammeren,alleen voor oudere contracten nu kan het niet meer,minimaal basis!,Corupt anaal….

 8. Van wege een ongeorganiseerde bende bij CD, wat de administratie betreft,bericht geving alsmede het ongelofelijk langs elkaar heen werken het volgende,
  ik heb keurig opgezegt per brief,ontvangst wordt ook bevestigt door CD,beeindigen en bevestigen einde contract tot driemaal toe,schrijven dan dat er een betaling achterstand is en de zaak uit handen is gegeven aan Lindorff incasso.LINDORFF schrijft dan dat ik € 333,oo per direct moet betalen,stuur dan het bewijs op, dat ik in mijn recht staat,LINDORFF BEVESTIGT MIJN GELIJK EN BEEINDIGT DE INCASSO PROCEDURE, TOT MIJN VERBAZING GAAT CD DAN 10 DAGEN LATER BELLEN WANNEER IK GA BETALEN.IK HEB DOOR HET GEKLOOT VAN CD VOOR MEER DAN € 100,00 KOSTEN MOETEN MAKEN AAN 56 BRIEVEN AAN CD gezonden, telefoon kosten juridische informatie enz enz,en blijf nu met lege handen achter ik heb gewonnen, maar ben wel onnodig mijn geld kwijt, dit is te gek voor woorden CD jaagt je op onkosten en doet dan alsof je nietbestaat

 9. moeten yoep van het hek nog maar wat steunen
  herhaaldelijk geen beeld gehad de laatste dagen
  meerdere keren heractivering gedaan zowel telefonisch als ook via internet wat een bedrog
  toezegging dat er binnen een half uur weer beeld is wat een ergernis als dat na 6 uur nog niet is gefixt
  waarom moeten publiekelijke zender semigratis zijn????
  f.t.a. is f.t.a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *