Kink FM terug op Astra1-satelliet (& UPC); Eigenaar V-Ventures vroeg zo snel mogelijk einde satellietuitzendingen

Kink FM is vandaag enige tijd niet op satelliet te beluisteren geweest. De radiozender is vanmiddag teruggekeerd op de Astra1-satelliet. Dit bevestigt Stefano Colombo, content director van M7 Group SA, de eigenaar van Canal Digitaal die de uitzendingen verzorgt. Colombo verklaarde aan DutchMedia dat Guido van Nispen namens Kink FM-eigenaar V-Ventures enkele maanden geleden in een brief schreef dat Kink FM op 1 oktober, of de eerste datum dat dat mogelijk is (‘the first possible date’), van satelliet kon verdwijnen. Kink FM zelve was hier niet van op de hoogte. Door dit expliciete schriftelijke verzoek, schrapte M7 Group SA Kink FM van satelliet en communiceerde dit kort tevoren, waardoor Kink FM pas zeer laat op de hoogte kwam hiervan.

Omdat als gevolg hiervan de kabeldistributie bij UPC (o.a. Amsterdam en Rotterdam) geschrapt was, betekende dit voor Kink FM een behoorlijk verlies van distributie. Kink FM is inmiddels teruggekeerd op de Astra1 en is daarmee – net als voorheen weer in heel Europa vrij te beluisteren zijn en daarmee ook teruggekeerd bij UPC. M7 Group (Canal Digitaal) doet dit gebaar ten behoeve van de luisteraars van Kink FM, gezien de impact en uit gebaar van coulance. Op 1 oktober zal hier overigens alsnog een einde aan komen. Helaas is het niet mogelijk de zender in de standaardlijst voor kijkers die de standaardontvangers van Canal Digitaal gebruiken, terug te plaatsen, waardoor deze voor bepaalde satellietgebruikers handmatig ingescand moet worden. Guido van Nispen van Kink FM-eigenaar V-Ventures zegt hierover desgevraagd dat deze niet in de pers wil spreken over een relatie met de leverancier en dat dat iets is tussen de leverancier en V-Ventures: “wij zijn bezig Kink FM goed en waardig af te sluiten; we hebben geen behoefte dat verder toe te lichten,” aldus Van Nispen.

4 thoughts on “Kink FM terug op Astra1-satelliet (& UPC); Eigenaar V-Ventures vroeg zo snel mogelijk einde satellietuitzendingen”

  1. Je zou van Canal Digitaal ook verwachten dat als je al in een vroeg stadium op de hoogte bent van het schrappen van een radiozender, dat je alvast op zoek gaat naar een vervangend station om het aanbod aan de luisteraar in stand te houden. Uiteindelijk blijkt het voor deze provider niet meer te zijn dan een administratieve en financiƫle afwikkeling.

  2. Nee, Pinguin Radio is internetonly bij mijn weten en is niet via de kabel/satelliet te horen. Is geen opvolger van Kink FM, maar een initiatief van ‘toevallige’ huidige medewerkers van Kink FM….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *