Mediaguard2 omwisseling naar Mediaguard3 gaat beginnen

Canal Digitaal heeft vrijdagavond middels een ‘dealernieuwsflits’ bekend gemaakt dat in de periode februari/maart Mediaguard2-satellietabonnees op het ‘familiepakket’ een nieuwe smartcard ontvangen. Daarmee zijn ze volgens Canal Digitaal de eerste groep. In maart volgen de ‘Recreatie’ abonnees, gevolgd door de Mediaguard2-Entertainment/Combi en Toppakket abonnees die in maart/april een nieuwe smartcard ontvangen. Basispakketabonnees ontvangen in de periode april tot juni de nieuwe Mediaguard3-smartcard. Het is noniet bekend hoe omgegaan zal worden met de abonnees op het zogeheten ‘settopboxpakket’ (met puur de commerciële generalsitische zenders) en geregistreerden van een Mediaguard2-smartcard voor satellietontvangst van Nederland 1, 2 en 3. Verdere details zijn niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat aankopers van een nieuwe smartcard in de meeste gevallen direct een (nieuwe) Mediaguard3-smartcard verkrijgen. Canal Digitaal voert nog een discussie over het mogelijk vragen van een financiële bijdrage van de nieuwe smartcard voor settopboxpakketabonnees (commerciële generalistische zenders) en geregistreerden voor de satellietontvangst van Nederland 1, 2 en 3. De uitkomst van deze discussie is nog niet duidelijk.

Losse nieuwe werkende smartcards bij Canal Digitaal zijn overigens vrij kostbaar. Het aanschaffen en registreren van een nieuwe losse smartcard opdat die werkend is, kost immers in totaal circa 110 euro. Bij een operator-gerelateerde ontvanger, kost een geregistreerde, werkende smartcard 29,95 euro. Mediaguard2 is in 2003 in Nederland geintroduceerd, destijds was de smartcardomwisseling voor alle smarcardhouders kosteloos. Canal Digitaal was niet bereikbaar voor commentaar.

2 thoughts on “Mediaguard2 omwisseling naar Mediaguard3 gaat beginnen”

  1. Zijn er reeds Mediaguard 3 kaarten in de handel te verkrijgen? Ik wil namelijk 4 smart cards aanschaffen maar ik ga natuurlijk geen oude kaarten aanschaffen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *