Zenderwisselingen: MTVNHD bij Canal Digitaal, Cartoon Network bij Digitenne van KPN, Car Channel bij UPC

De komende weken vinden er een aantal zenderwisselingen plaats bij de meeste grote operatoren. UPC schrapt per maandag de zender BBC Prime uit haar digitale aanbod. Volgens een UPC-zegsman omdat de zender ‘niet zo veel toegevoegd waarde; het zijn vooral herhalingen uit het BBC archief’. Volgens de UPC-woordvoerder is dit ook ingegeven omdat het een keuze is uit programma’s die ook via BBC One en BBC Two (alsmede BBC Three en BBC Four) worden aangeboden. Nieuw bij UPC is Car Channel, de auto-themazender van NDC Mediagroep die via het pluspakket ‘Royaal’ zal worden aangeboden.

KPN zal in haar betaalde ‘Digitenne van KPN’ aanbod per 10 februari aankomende de tekenfilmzender Cartoon Network van Time Warner gaan aanbieden van 06 tot 18 uur. Het vervangt de zender NostalgieNet. KPN verkocht onlangs haar 50 % belang in NostalgieNet aan TijdsbeeldMedia en zag daarmee zich niet meer genoodzaakt deze zender nog te blijven aanbieden via haar DVB-T netwerk. KPN stelt nu dat NostalgieNet ‘tijdelijk’ werd uitgezonden.

Canal Digitaal schrapt in de loop van februari vrij onverwacht met het aanbieden van MTV Hits. Deze zender die via de Astra1 wordt aangeboden is onderdeel van het aanbod van themazenders die MTV Networks Europe vanuit Londen maakt. In de loop van februari zal Canal Digitaal als eerste Nederlandse operator MTVNHD gaan aanbieden. MTVNHD is een pan-Europese zender van MTV Networks Europe die programma’s van MTV, VH1 en Nickelodeon in Hoge Definitie uitzendt. Wat de reden is van het schrappen van MTV Hits is onduidelijk; Canal Digitaal en MTV Networks BV zeggen desgevraagd nog in onderhandeling te zijn. De mededeling van Canal Digitaal was volgens betrokkenen voorbarig.

4 thoughts on “Zenderwisselingen: MTVNHD bij Canal Digitaal, Cartoon Network bij Digitenne van KPN, Car Channel bij UPC”

  1. Erg onverwacht inderdaad, aangezien MTV Hits (naar mijn weten) niet eens op de eigen transponders wordt uitgezonden. Misschien heeft het er mee te maken dat de zender zich meer op de Britse markt is gaan richten de afgelopen jaren en dus een pan-Europese zender de voorkeur heeft.

  2. keek jarenlang upc-digital vanaf introduct. mr zap en bb-live, 4 subkanalen, had vanaf 6maand later premiere,cinenova, uiteindelijk werd ‘t canalplus, en sport kanaal met komst canal plus. sinds dec.07 hd abb. en toen begon ‘t, veel storing, bleek en upc en wandcontactdoos, upc had klantlijn die zei kabel etc. als ik zei kijk op scherm dan zie je dat alles ok is. met trucs en monteur die nieuwe wandcontact zette had ik redelijk hd beeld, kwaliteit upc-digital via scart ong. 2-8MBps. (ned.2/RTL4) bij digitenne 1,5-5MBps. UPC zat op 50-70% digitenne op 90%. Zal zeker teruggaan upc als ik niet dat analoge pakket krijg , digitaal, HD kijken kost zo 50€, bij astra 45€, via pc ook. Denk dat ik in belgie astraHD pakket koop, en voor nederlandse zenders digitenne aanhoud. IS ‘t beste aanbod om HD te kijken, waarom moet ik analoog pakket afnemen bij concurrentie op de kabel, verplicht aanbod publieke omroep is gratis met een DVB-H tuner/antenne, dus waarom via kabel superbeeld en kwaliteit harkantenne, waar blijft6 de eerste tvpiraat die met analoog via de lucht de lege ruimte pakt, via kan.35-37UHF kan iedereen met een draadje via kanaal 0 analoog genieten, misschien doe ik ‘t zelf wel, groet van vrije radiofan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *