Mobiele TV Nederland BV verkrijgt landelijke vergunning DAB/DMB

Mobiele TV Nederland BV heeft een landelijke vergunning verkregen ten behoeve van DAB/DMB/DAB+ uitzendingen in de frequentieband 174 tot 230 MHz. Dit is gebleken uit de veiling die gisteren is georganiseerd door de staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk. Heemskerk heeft de vergunning aan Mobiele TV Nederland BV vergund, aangezien bij de veiling Mobiele TV Nederland BV met één euro de enige bieder bleek te zijn op het landelijke kavel. Eerder had CallMax zich weliswaar gemeld voor de veiling, maar deze partij heeft zich niet bij de veiling gemeld en volgens Agentschap Telecom tijdens het proces teruggetrokken. De lokaal ingedeelde L-Band (1452 tot 1479,5 MHz) was al eerder vergund aan Call Max Global BV. Bij de aankomende FM-verdeling (ingaande per 1-9-2011) zal nog ten behoeve van radio-partijen DAB/DMB/DAB+ frequentieruimte worden verdeeld in een combinatieverdeling met landelijke FM-kavels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *