Canal Digitaal: maandelijks opzegbaar, nieuwe abonnementen 2 jaar

Canal Digitaal past haar abonnementsvoorwaarden aan op de nieuwe wetgeving; abonnementen worden per 1 juli voor abonnees die voor 1 juli 2008 abonnee zijn geworden, maandelijks opzegbaar. Voor nieuwe klanten en klanten die een nieuwe optie of abonnementsvorm afnemen, geldt per 1 april jl. dat ze voortaan voor twee jaar een contractsrelatie aangaan, tenzij anders overeengekomen. Dit was voorheen één jaar. Volgens woordvoerder Martijn van Hout is “in het licht van de wijziging van het verkoopmodel, een tweejaar-contract logischer, mede vanwege subsidiering van hardware en installaties.” Ook nog te lanceren nieuwe aanbiedingen van de zenderpakketten, geven daar volgens de Canal Digitaal-woordvoerder aanleiding toe. Klanten die voor 1 april jl. al abonnee waren vallen niet onder de nieuwe 2-jaars-contractsvoorwaarde. Abonnees die van 1 juli 2008 tot 1 april jl. abonnee zijn geworden of een ‘hoger’ pakket hebben afgenomen in die periode, zijn in ieder geval 1 jaar abonnee vanaf contractsdatum en kunnen daarna maandelijks opzeggen.

3 thoughts on “Canal Digitaal: maandelijks opzegbaar, nieuwe abonnementen 2 jaar”

 1. “Ook nog te lanceren aanbiedingen geven daar aanleiding toe”: Maar als ik nu een abo neem, of een upgrade profiteer ik niet van die aanbiedingen, maar wel van de lange vastzittijd.

  Martijn weet iets wat krom is niet recht te lullen.

  LET OP: IEDERE ABONNEE DIE VANAF NU UPGRADE KRIJGT DIE TWEE JAAR AAN ZIJN BROEK!

 2. David, was het niet beter geweest om het zo neer te zetten.
  NIEUW ABONNEMENT NA 2JAAR VAST, MAANDELIJKS OPZEGBAAR.

 3. Beste John,

  Je laatste opmerking is eenvoudig niet waar.

  Ik weet niet of David links naar andere websites op prijs stelt, maar je kan in het forum van Satellite Magazine meer hierover lezen, inclusief verdere opheldering.

  Met vriendelijke groet,
  Guido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *