Talpa Media’s Radio 10 Gold meldt zich voor FM-etherfrequenties; positie Vereniging Veronica/Kink FM onduidelijk (UPDATE)

Talpa Media Holding NV heeft zich gemeld bij Agentschap Telecom voor het verkrijgen van een landelijk dekkend FM-etherfrequentienetwerk ten behoeve van Radio 10 Gold. Dit meldt een woordvoerder van Talpa Media Holding desgevraagd tegenover DutchMedia. Vanmiddag om 14 uur is de belangstellingsregistratie gesloten voor de vrijgekomen kavels A7 (ongeclausuleerd) en A8 (jazz en/of klassiek) gesloten.

Talpa Media Holding – het mediabedrijf van John de Mol – is tot op heden de enige partij die openlijk aangeeft zich te hebben gemeld in de procedure. Herbert Visser zegt namens RadioCorp (100%NL) niet deel ten emen aan de procedure. “We willen graag een tweede zender erbij, maar voor een korte periode van twee jaar zonder zekerheid is in deze omstandigheden het risico niet te nemen,’ aldus Visser.

Guido van Nispen, wil namens Vereniging Veronica desgevraagd geen commentaar geven op de situatie. Voor Kink FM, een dochter van Vereniging Veronica, bestudeerde deze organisatie de mogelijkheden de afgelopen periode. Of dat geleid heeft tot het indienen van een effectieve aanvraag, is onduidelijk. Ook de positie van Erik LP de Zwart is onduidelijk. Deze was niet bereikbaar voor commentaar.

De vrijgekomen frequentienetwerken A7 en A8 zijn opnieuw verdeeld nadat in maart de etherlicenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM waren ingetrokken door betalingsproblemen van resp. Rokit BV en Crosspoints BV. Agentschap Telecom die namens staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken de uitvoeringsorganisatie is voor de afgifte van FM-uitzendlicenties zegt desgevraagd de aanvragen nu te beoordelen en over enkele weken met ‘berichten te komen’ over het vervolg.

Partijen die zich hebben gemeld dienden het A7 FM-frequentienetwerk een bedrag of een bankgarantie ter waarde van 1.266.793 euro –  uitgaande van een gunning per mei aankomende te overleggen. Voor A8 bij een klassiek en/of jazz-gebruik is dat éénmalig bedrag 133.254 euro.

UPDATE: ook Lex Harding BV heeft een aanvraag gedaan bij Agentschap Telecom voor het A7 FM-frequentienetwerk. “Ik maak daar geen geheim van,” aldus Harding. Lex Harding is via zijn eigen BV en de deelneming in 2HMedia BV overigens de grootste aandeelhouder van Slam!FM BV, houder van het A5 FM-frequentienetwerk.

One thought on “Talpa Media’s Radio 10 Gold meldt zich voor FM-etherfrequenties; positie Vereniging Veronica/Kink FM onduidelijk (UPDATE)”

  1. hallo dutch media ik heb en vraag we zijn nu half mei maar waneer wordt het nou bekend wie die ether frequentie krijg waar arrow op heeft gezeten wand ze zegen dat radio10 gold er ook weer op wil maar dit duurt natuurlijk wel erg lang maar over twee jaar wort alles ook alweer opnieuw verdeeld maar gebeurt dat nu in 2009 of in 2011 alvast bedankt voor de goede medewerking gr ate uit dokkum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *