Canal Digitaal: “roadmap” voor verbetering operator gebonden Philips-ontvangers 7121/8121

Satellietoperator Canal Digitaal heeft een roadmap bekend gemaakt om de operator gebonden Philips ontvangers DSR 7121 en 8121 gebruikersvriendelijker en volledig HDTV-compatible te maken. Dit blijkt uit aan dealers verzonden informatie. De genoemde ontvangers worden door Canal Digitaal primair aanbevolen en geleverd bij o.a. de zogeheten ‘FamilieHD’ en ‘EntertainmentHD’ aanbiedingen.

Concreet is het de verwachting dat nog deze maand, september en november (exacte data nog onbekend) updates zullen verschijnen voor deze ontvangers. Daarbij zal nog deze maand Dolby Digital 5.1 worden toegevoegd; in september zullen o.a. de EPG-functionaliteiten worden verbeterd, alsmede enkele functionele zaken worden toegevoegd. In november is het de bedoeling 1080i ondersteuning toe te voegen. Daarmee voldoen beide Philips-ontvangers aan de aangeduidde HDTV-vereisten. Bij de updates zal ook een aantal functionaliteiten voor opnames worden verbeterd (bij de 8121). Bij de updates worden ook enkele functionaliteiten toegevoegd om de gebruikersvriendelijkheid te vergroten; Canal Digitaal en de leverancier van de ontvangers werken na november ook nog door daaraan.

De genoemde Philips-ontvangers zijn sinds voorjaar 2008 op de markt, en waren met name in de begintijd onderhevig aan veel kritiek omtrent de functionaliteit, gebruikersvriendelijkheid en stabiliteit. Met de updates wil Canal Digitaal tegemoet komen aan gebruikers en dealers die hierover klaagden. De reden dat Canal Digitaal niet eerder hier mee kon komen, heeft te maken met testen en ontwikkeltijd, alsmede de schaalgrootte van Nederland ten opzichte van andere grotere markten. De ontvanger zal overigens ook na de updates operatorgebonden blijven; de opname van kanalen in de kanalenlijst en de zendervolgorde is afhankelijk van de input vanuit Canal Digitaal, die overigens daar structureel (minimaal) maandelijks updates van uitzendt.

3 thoughts on “Canal Digitaal: “roadmap” voor verbetering operator gebonden Philips-ontvangers 7121/8121”

 1. Hartstikke mooi!
  De problemen die ik nogal lastig vindt zijn de volgende op mijn Philips/Pace DSR 7121:

  + Geen 1080i-weergave
  + Als je teletekst sluit, moet je ongeveer 10 sec. wachten totdat je kunt zappen naar een ander kanaal
  + Geen zenders verplaatsbaar, graag zou ik Nederland 1 HD op nummertje 1 willen hebben in plaats van 92
  + Meer instelbare opties in het menu
  + Snellere opstarttijd ontvanger
  + Snellere zaptijd tussen SD- en HD-kanalen
  + Meer knoppen die op de afstandsbediening werken. De helft van de knoppen op de afstandsbediening werken niet.

 2. Probleemoplossing DSR7121/DSR8121
  Het komt soms voor dat de Philips DSR7121/DSR8121 satellietontvanger niet meer wil starten. Hier twee mogelijke oplossingen:

  1. De ontvanger blijft hangen in INIT; Probeer een nieuwe download. Deze is te forceren door pijltje links op het voorpaneel ingedrukt te houden terwijl de spanning op het toestel wordt gezet.

  2. De ontvanger geeft alleen de klok weer; Probeer een reset. Wacht tot de klok met de satelliet is gesynchroniseerd. Druk wanneer de ontvanger stand-by staat de volgende toetsen snel achtereenvolgens in: rood-rood-blauw-rood. Haal nu de ontvanger uit stand-by. Doe dit alles binnen 2 seconden.

  3. De EPG op de DSR8121 wordt niet meer goed geladen; Druk vier maal op geel. De EPG data wordt nu verwijderd van de harde schijf. Laat nu de ontvanger minimaal 15 minuten op Nederland 1 staan.

  Mocht dit alles geen oplossing bieden, dan zal de ontvanger retour moeten worden gestuurd naar de leverancier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *