NOS geeft toestemming uitzending één maand Eredivisie Live 1 via standaardpakket Ziggo

De NOS heeft toestemming gegeven aan Eredivisie Live om haar eerste kanaal een maand lang vrij uit te laten zenden via het standaardpakket van kabelaar Ziggo. Jan de Jong, binnen de directie van de radio- en televisietak van de NOS verantwoordelijk voor sportrechten zegt desgevraagd dat het echter niet de bedoeling is dat de zender analoog via het reclamekanaal van Ziggo te zien is, maar zegt aan de actie van Ziggo en Eredivisie Live daar niets aan te ‘willen en kunnen’ doen. De toestemming is voor de ruim 1,1 miljoen digitale kabelhuishoudens van Ziggo. Ziggo maakt in haar propositie voor haar klanten geen onderscheid in het digitale of analoge aanbod. Oftewel voor de standaardpakketprijs verkrijgen Ziggo-klanten zowel het digitale als analoge aanbod. De NOS diende toestemming te geven voor de uitzending, aangezien ze de rechtenhouder is voor de ‘open net’ samenvatrechten. Indien er opnieuw een actie zoals Discovery Channel vorig jaar deed zou worden gehouden, zal de NOS daar ‘geen toestemming meer voor geven’ aldus Jan de Jong. Ziggo kondigde de actie aan haar abonnees aan via haar eigen relatieblad, voordat de NOS daar toestemming voor had gegeven. Ziggo hoopt met de actie in oktober zowel nieuwe digitale kabelhuishoudens te verwerven als nieuwe Eredivisie Live klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *