BBC Prime/BBC Entertainment voortaan Nederlands ondertiteld

BBC Prime is begin juli gestart met de Nederlandstalige ondertiteling van een deel van haar aanbod. Het gaat om onder andere EastEnders, Casualty en Doctors. De bedoeling is dat binnenkort nagenoeg alle programma’s Nederlandstalige ondertiteling zullen omvatten. BBC Prime is een zender van BBC Worldwide, de commerciële dochter van de publieke Britse omroep BBC. BBC Prime zendt alleen produkties uit die eerder op de Britse publieke zenders BBC One, BBC Two, BBC Three en/of BBC Four te zien zijn geweest. De Nederlandstalige ondertiteling zal niet op de Britse publieke zenders zelve beschikbaar komen.

BBC Prime zendt uit via o.a. Ziggo (‘digitaal totaalpakket’) en Digitenne van KPN; de ondertiteling is via deze aanbieders onderdeel van het aangeboden signaal en kan aldus niet ‘uit’ worden gezet. In november zal BBC Prime – in navolging van andere Europese landen waar dit al het geval was – worden vervangen door BBC Entertainment.  De ondertiteling is ook voor Vlaanderen bedoeld en wordt gefinancierd uit de inkomsten die BBC Worldwide uit Nederland en Vlaanderen genereerd. Volgens een zegsvrouwe van BBC Worldwide is het voor het Nederlandstalige taalgebied de moeite waard gebleken deze investering te doen.

8 thoughts on “BBC Prime/BBC Entertainment voortaan Nederlands ondertiteld”

 1. Die zegsvrouw probeert ons te zeggen dat ze wanneer mogelijk de doorgifte van BBC1234 willen staken via kabel, analoog en digitaal. Al langer proberen ze Nederland en nog een paar landen gelijk te trekken met het aanbod in andere landen. Kan het me wel voorstellen dat ze het buitenland op een zelfde manier willen bedienen. Daarom ben ik zo blij met de schotel 🙂

 2. Denk niet dat de BBC van plan is de doorgifte van BBC 1234 in Nederland te staken .
  Ik denk dat Anzo dat graag zou willen lezen en dat is woorden lezen die er niet staan.
  Er word al jaren door schotelaars en aanverwante bedrijven geprobeerd de abonnees van de kabel te laten geloven dat de BBC verdwijnt onderlaatst nog door glasvezelaar XMS, overigens zonder resultaat.

 3. Enkele maanden geleden heeft de BBC met een Vlaamse IPTV provider nog een contract gesloten voor BBC 1234
  Zegt genoeg denk ik, zeker omdat het niet om een kabelaar ging.
  Nee , denk niet dat de komende jaren er een eind aan de BBC op de Nederlandse kabelnetten komt.

 4. BBC ontvangt ook geld voor de doorgifte van bbc1,2,3,4 Hieruit kunnen ze de kosten voor de ondertiteling op prime. Het enige wat bbc niet wil is distributie via ethertelevisie. (DVB-t)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *