TMF: per zaterdag (ook digitaal) alleen ‘s morgens en ‘s middags

Muziekzender TMF zal zoals aangekondigd haar zendtijd per 1 januari inperken en alleen van 06 tot 15 uur te zien blijven, ook digitaal. Comedy Central zal immers de middag en avond/nachtzendtijd innemen. Digitaal is TMF nog niet per 1 januari 24 uur per dag beschikbaar; dit zal pas naar verwachting rond april het geval zijn. Volgens eigenaar MTV Networks is het altijd de bedoeling geweest dat hoofdzender TMF als 24 uurszender enige maanden zou verdwijnen. “Er is nooit aangestuurd op een digitale 24 uursbeschikbaarheid van TMF per 1 januari 2011,” zo stelt Annemiek Stijl namens het bedrijf.

MTV Networks heeft voor het nieuwe TMF nog geen overeenstemming weten te verkrijgen met distributeurs. Vanaf het voorjaar zal TMF geheel verdwijnen van de huidige infrastructuren, als het hernieuwde KinderNet van start gaat op de plek van TMF in de ochtend- en middaguren. Om TMF een nieuwe digitale plek te geven is een nieuw contract nodig met de distributeurs; MTV Networks is daarover nog in onderhandeling; zonder nieuwe overeenkomst kan TMF geen digitale doorstart maken. De themakanalen TMF NL, TMF Dance en TMF Pure blijven wel beschikbaar via de pluspakketten op de digitale kabelinfrastructuren.

3 thoughts on “TMF: per zaterdag (ook digitaal) alleen ‘s morgens en ‘s middags”

  1. Als je MTV bestempelt als clipkanaal, dan heb je ergens de klok wel horen luiden šŸ™‚ en om je irritatie hierover in stand te houden vermoed ik dat veel kabelraden de analoge plek die het achterlaat aan Slam TV zullen vergeven.

  2. @Anzo Misschien zou je het ook zo kunnen lezen als MTV eigenaar van de TMF kanalen ?
    Klok alweer van je schoorsteen gevallen, hopelijk niets stuk ?
    Analoog zal weinig uitmaken nu niet en in de zeer nabije toekomst al helemaal niet gezien de vermindering van de analoge kanalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *