BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD bij KPN-televisieprodukten

BBC Worldwide Channels en Koninklijke KPN NV hebben een overeenkomst gesloten waardoor de voor het Verenigd Koninkrijk bedoelde publieke BBC-zenders bij KPN te zien zullen zijn. Tot op heden heeft de publieke omroep BBC de beschikbaarheid van haar zenders beperkt tot alleen de gevestigde kabelexploitanten; via satelliet zijn de zenders overigens ook te ontvangen dankzij ongecodeerde uitzending via de Astra2-positie; de BBC heeft zich altijd verzet tegen promotie hiervan. KPN zal BBC One en BBC Two uiterlijk in december toevoegen aan het Digitenne van KPN-aanbod. Wat dit voor de uitzending van BBC Entertainment via Digitenne van KPN betekent, wil een woordvoerster niet prijsgeven, evenmin op welke wijze frequentietechnisch BBC One en BBC Two zullen worden uitgezonden en of dit consequenties heeft voor de Digitenne-uitzending van andere kanalen, gezien het beperkte spectrum. BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD zullen via het IPTV-produkt van KPN worden aangeboden, eveneens uiterlijk in december. De exacte lanceermomenten wil KPN nog niet prijsgeven. Sinds het ontstaan van het Digitenne-produkt evenals het IPTV-produkt, tracht KPN (en voorganger Digitenne voor Digitenne) de voor het Verenigd Koninkrijk bedoelde publieke BBC-zenders aan te bieden. Tot nu toe was er een de facto contractsmonopolie met kabelaars. BBC Worldwide Channels wilde niet ingaan op vragen over de achtergronden waarom de BBC-zenders nu ineens wel beschikbaar zijn. Digitenne van KPN kondigde overigens gister voor het eerst een daling aan van het aantal primaire klanten; de dienst verloor 4.000 klanten in het vierde kwartaal van vorig jaar en telde op 31 december jl. 895.000 abonnees. Het KPN Interactieve TV-produkt stijgt in populariteit verder door en telt thans 302.000 abonnees (57.000 meer dan in het derde kwartaal van 2010). In totaal bedient KPN 1,197 miljoen tv-huishoudens en is daarmee na Ziggo en UPC de derde tv-operator van Nederland.

One thought on “BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD bij KPN-televisieprodukten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *