TMF vanaf maandag alleen op internet; UPC-zenders Music Zone waaronder Slam!TV (even) weg

TMF zal vanaf komende maandag alleen op internet te zien blijven. Alleen op deze wijze zijn programma’s als SuperChart en de DagTop 5 nog te zien. MTV Networks, eigenaar van TMF is nog in gesprek met de verschillende televisiedistributeurs om te komen tot een overeenkomst waarbij TMF als ‘interactief’ digitaal televisiekanaal zal terugkeren via de digitale platforms van bijvoorbeeld UPC, Ziggo en KPN. Deze gesprekken hebben tot nu toe nog niet geresulteerd in een nieuwe overeenkomst. TMF NL, TMF Pure en TMF Dance blijven daarbij als themakanalen via de extra pakketten wel beschikbaar, behalve bij UPC waar alleen TMF NL beschikbaar blijft. Het hoofdkanaal van TMF maakt per maandag plaats via analoge en digitale pakketten opdat Kindernet opnieuw kan uitzenden. Sinds begin dit jaar zendt Comedy Central vanaf 15 uur op het voormalige TMF-kanaal uit. Het themakanaal TMF NL dat zowel bij UPC als Ziggo evenals KPN Interactieve TV te zien blijft via pluspakketten zal net als voorheen (onveranderd) alleen Nederlandse muziek blijven uitzenden.

UPC

UPC stopt vanaf 1 april met de uitzending van TMF Pure, TMF Dance, Slam!TV, Trace Tropical, Karaoke TV, Xite on Demand en 15 zenders van de non-stop audiodienst XLNT. Dit is een gevolg van het einde van het optiepakket MusicZone. UPC is met genoemde operatoren niet tot overeenstemming gekomen tot contineurende uitzending van genoemde zenders in andere pakketten per 1 april.

Muziekzenders als TMF NL, VH1, MTV Brand New, Xite en Mezzo blijven wel beschikbaar via het zogeheten Royaal pakket bij UPC. Met betrekking tot Slam!TV is UPC in onderhandeling aangezien een aantal programmaraden de zender voor analoge uitzending heeft geadviseerd. Slam!TV zal naar verwachting per 1 juli ook digitaal terugkeren bij UPC, waarschijnlijk in het royaal-pakket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *