Talpa: ‘Geen probleem’ betreft belang in zowel RTL als SBS

Talpa Holding NV voorziet geen problemen indien ze zowel in RTL Nederland Holding als Sanoma Images BV (SBS Broadcasting BV) een belang van respectievelijk 26,3 % en 33 % heeft. Volgens Talpa-woordvoerder Thomas Notermans tegenover DutchMedia is het ‘niet de bedoeling’ om het belang in RTL Nederland Holding af te stoten, maar ‘als het moet van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, dan moet het, dat is aan de toezichthouder’.

“Wat ons betreft is er niets aan de hand. Wij blijven zowel producties en formats leveren aan RTL als aan SBS. Dat we daarnaast een belang wensen in beide bedrijven is wat ons betreft geen probleem, we hebben en krijgen geen meerderheidszeggenschap in geen van beide bedrijven,” aldus de woordvoerder van John de Mol’s Talpa. De overeenkomst die Talpa en RTL Group SA destijds sloten sprak van een ‘eerste optie’ als onderdeel van een volume-deal voor alle formats die door John de Mol’s creatief produktiebedrijf ontwikkeld worden. Bij de aankondiging vandaag met betrekking tot de Nederlandse activiteiten van ProSiebenSat.1 Media door Sanoma en Talpa Holding spreekt John de Mol van de mogelijkheid om met Talpa Content en Talpa Producties waarmee deze formats kan ontwikkelen en produceren. Dick Molman. topman van Sanoma ziet in Talpa het bewijs van ‘aansprekende’ tv-formats die van ‘direct belang’ zijn voor het succes van ‘zenders’ waarbij die passen bij de doelstelling om te ‘investeren in de programmering en zo een groter consumentenbereik van SBS te realiseren’, waarbij ontwikkel- en productie know-how van Talpa gecombineerd met de digitale mediakennis van Sanoma, moet zorgen voor een sterkere positie van SBS op het gebied van online.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit zegt de melding vanuit Sanoma en Talpa Holding alsmede ProSiebenSat.1 Media AG af te wachten en die op haar merites te beoordelen zodra dat opportuun is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *