Kink FM: geen FM-bod

V-Ventures heeft bekend gemaakt geen bod te zullen doen ten behoeve van haar radiozender Kink FM op het te verdelen A7-kavel Volgens V-Ventures directeur Guido van  is de afgelopen weken met partners bekeken of het mogelijk is om een een economisch rendabele casus te bouwen. Aan de hand van analyses is dit niet mogelijk voor een stand alone radiostastion als Kink FM, aldus Guido van Nispen tegenover DutchMedia. “Die druk op Kink FM leggen kan niet; misschien is dit voor een ander wel terug te verdienen maar uit onze analyses bleek dat dit niet mogelijk is,” aldus Van Nispen. De kosten voor de uitbouw van een FM-netwerk, het exploiteren van de radiozender, het eenmalig box en het licentiebedrag van 17,5 miljoen euro voor 6 jaar zou volgens de eigenaar van Kink FM nooit rendabel zijn. V-Ventures, waar Kink FM onder valt, is de investeringstak van Vereniging Veronica. Kink FM blijft via (mobiel) internet, kabel, satelliet, Digitenne van KPN, IPTV en andere platforms uitzenden. Het radiostation bestaat sinds 1 oktober 1995 en is sinds december 1996 in handen van Vereniging Veronica. Of V-Ventures ten behoeve van het A8-kavel (jazz/klassiek) een bod zal doen, wil Van Nispen vooralsnog in het midden laten. Zijn onderneming is in handen van een radio-uitzendlicentie voor ‘Altijd Klassiek’. Van Nispen ziet overigens de exploitatie van de radiostations Sky Radio en Radio Veronica (waar V-Ventures een belang van 10 % in heeft) anders, aangezien het om een ‘bestaande zenderactiviteiten’ gaat; bovendien wijst Van Nispen erop dat deze slechts een minderheidsbelang daarin heeft (Telegraaf Media Groep NV heeft het controlerende belang).

One thought on “Kink FM: geen FM-bod”

  1. Jammer hoor! Toch hoop ik dat Kink nog een keertje in de ether te beluisteren zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *