NBC Universal stopt met Hallmark Channel in Nederland en Vlaanderen

NBC Universal stopt per 20 juli met Hallmark Channel in Nederland en Vlaanderen. NBC Universal stelt in een verklaring een strategische beslissing daartoe te hebben genomen. Hallmark Channel bestaat in Nederland sinds 1997. De eigenaar van de zender is kijkers dankbaar voor de loyaliteit. NBC Universal nam in 2007 Hallmark Channel buiten de Verenigde Staten over. In veel landen is de zender omgevormd tot Diva Universal, Studio Universal of Universal Channel. In juli verloopt het merkenrecht voor NBC Universal, waarna Hallmark zelve opnieuw merkrechthouder wordt van dit zendermerk dat ze in de Verenigde Staten nog exploiteert. In Nederland heeft NBC Universal er voor gekozen om te stoppen met de zender. Marktomstandigheden waaronder distributiemogelijkheden en de positionering hebben deze beslissing vermoedelijk doen nemen. Hallmark Channel zond de afgelopen periode geen nieuwe films uit. De zender stond bekend als kanaal met vooral familiefilms. NBC Universal blijft in Nederland en Vlaanderen actief met de zenders 13th Street Universal, Syfy Universal alsmede E! Entertainment die via de verscheidene digitale pakketten te zien zijn. Hallmark Channel is te zien via de digitale pluspakketten van Ziggo, UPC en Canal Digitaal alsmede kleinere distributeurs.

2 thoughts on “NBC Universal stopt met Hallmark Channel in Nederland en Vlaanderen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *