RTL Nederland met nieuw misdaadmerk: RTL Crime

RTL Nederland komt per 1 september met een nieuwe themazender onder de naam RTL Crime. Dit is DutchMedia gebleken uit welingelichte kringen en is vlak daarna door RTL bevestigd via de eigen media. Het merk dat al in Duitsland bestaat, zal de tweede RTL-themazender voor RTL Nederland worden. RTL Group is thans in Nederland actief met vier generalistische zenders, Slam!TV (van Slam!FM) en de themazender RTL Lounge. Per 4 juli zal ook de themazender TV538 (van Radio 538) starten via UPC; in september gevolgd door uitzending bij Ziggo. In Nederland zijn de misdaadzenders Crime & Investigation (van AETN) en MisdaadNet (van Endemol) is actief. Per juli start ook Investigation Discovery (ID) omtrent hetzelfde thema als non-fictiezender van Discovery Networks via pluspakketten . RTL Crime zal via pluspakketten gelanceerd worden. Het misdaadmerk RTL Crime bestaat bij RTL Group sinds november 2006 in Duitsland en zendt misdaadseries uit binnen- en buitenland uit.

7 thoughts on “RTL Nederland met nieuw misdaadmerk: RTL Crime”

 1. Jammer dat misdaadnet stopt en zo ik begrijp krijgen we er RTL Crime voor terug.
  Zal ook wel weer volgeplempt worden met vooral Amerikaanse rotzooi series terwijl juist Misdaadnet Europese series bracht.
  Wij zijn in ieder geval verrast door zoveel kwaliteits series uit o.a Frankrijk en Scandinavie in de afgelopen jaren bij Misdaadnet

 2. Ht grote verschil met Misdaadnet is dat RTL Unilever de serie niet dagelijks uitzend. Je moet dus een hele week wachten op het vervolg van jouw favoriete serie. Nu is het alleen nog wachten op de reclameblokken.
  Ik kijk er niet meer naar en vind het een aanfluiting.
  Kutzender is het gewoon!

 3. elke dag 4 afl van een serie allemaal herhalingen oude series,denken ze nu echt dat ze het daar mee redden in deze tijd?
  de meeste downloade tig jaar terug al juist om deze rede hun favo shows,goed zo rtl moedig het maar lekker aan,lat wat voor kut zender je bent hoe ambitiloos saai wijven redactie:)
  dan downloade wij wel de NIEUWE AFL/SERIES ZONDER RECLAME!!!EN VOORAL IN HD WANT DAT IS OOK ROND UIT SLECHT BIJ JULLIE rtl ik veeg er me kont mee af

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *