Tweede Kamer neemt amendementen OPTA aan

De Tweede Kamer heeft vanmiddag de amendementen aangaande de OPTA aangenomen. Morgen zal in de Tweede Kamer gestemd worden over de gewijzigde telecommunicatiewet. Als de Eerste Kamer het wetsvoorstel zal aannemen en deze tot wet zal worden verheven, worden kabelaars verplicht het analoge basispakket te wederverkopen en vervalt de verzwaarde motiveringsplicht voor de toezichthouder OPTA, waardoor deze in de optiek van de indiener ten gunste komt voor de belangen van de consument en de uitvoering van eerlijke marktwerking. CDA en VVD stemden tegen, maar dankzij een meerderheid van o.a. PvdA, SP, GroenLinks, D66 en de PVV werden de amendementen aangenomen. Zie ook eerder bericht hierover: PvdA wil bij wet analoge basispakket op de kabel laten wederverkopen; marktanalyse OPTA donderdag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *